sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Fotoshop by Adobé

Hah, löyty aivan mahtava video Youtuben ihmeellisestä maailmasta! Kattokaas.

Video tuo humoristisella tavalla esiin tän jokapäiväisen ongelman: Photoshoppailun ja vääristyneen minäkuvan. Ihan oikeasti - tietäähän kaikki, että melkein kaikkea, mitä nettiin (esimerkkinä ripsivärimainokset tai lehden mallit) laitetaan, muokataan? Tosi hyvin otti video esille erityisesti nuorten tyttöjen vääristyneen minäkuvan, joka johtuu juurikin tästä yltiöpäisestä photoshoppailusta.

Me tehdään kuvanmuokkaus koulussa melkein joka ikinen päivä. Se on tosi hienoa, kun saa itselleen aivan virheettömän näköisen ihon ja photarin avulla häivytettyä/korjattua muutamat kehon virheet, joihin ei ole tyytyväinen - mutta se ei oo totta. Se on hyvä vielä siinä, että kun osaa tätä hommaa, alkaa kattomaan mm. muotilehtien sivujen kriittisemmin ja ajattelee, ettei tuokaan tuossa oikeasti ole totta - ei kukaan pelkällä ripsivärillä saa aikaan samanlaista tulosta kuin mainoksessa, jossa on käytetty irtoripsiä ja saatettu lisätä volyymia/pituutta kuvanmuokkauksella vielä lisää (ellei sitten satu omistamaan aivan täydellistä ripsirivistöä).

Tähän hyvänä esimerkkinä juttu, joka löytyy Iltalehdestä ja on kirjoittettu viime syksynä: H&M tunnusti: Mallit eivät olekaan aitoja! Eli pähkinänkuoressa: Henkkamaukan uima-asuja oli puettu tietokoneella tehtyjen vartaloiden ylle ja heille oli photoshopattu eri kropanväri sekä kasvot. Epäilykset lähti siitä, kun joku bongasi saman vartalon monella eri mallilla. Ihan lukemisen arvoinen juttu, kannattaa vilkaista.

Jaksaa ihmetyttää - ja samalla kauhistuttaa - miten esimerkiksi mun ikäiset (tai vielä nuoremmat) ettii lehtien sivuilta ja netistä "roolimallia" ja saa tätä photoshopattua kuraa. Pistää ärsyttämään. Nyt kyllä loppu sanottava, näin ei oo ennen tainnu käydä... Mutta niin, musta tuntuu että pointti tuli aika hyvin esille.

Mitäs mieltä itse olette asiasta?

3 kommenttia:

 1. Tuo video on kyllä hyvä. Liika korjailu taas ei, vaikka ymmärränkin, mikä sen pointti on.:)

  VastaaPoista
 2. Joo ei kyllä ole ihme, että nykyajan kauneuskäsitykset ovat vähän vääristyneet, kun miettii tuota H&M:n juttua esimerkiksi...

  Mutta hauska kiteyttää kyllä tuo video kyseisen ongelman, olen tuolle naureskellut aikaisemminkin. :D

  VastaaPoista
 3. Tiettyyn pisteeseen asti korjailu on ihan OK ja kun on kyse pelkästään kauniiksi tekemisestä ja virheiden korjailusta, niin se on OK. Sitten tuleekin se ongelma: Porukka ei osaa erottaa muokkauksen tulosta todellisesta ja siinä mennään vikaan kun yritetään pyrkiä samaan esim. överilaiduttamalla. Mielenkiintoinen aihe, josta vois vääntää vaikka kuinka :)

  Video on justiinsa täydellinen tuomaan "hauskalla" tavalla aiheen esiin! Hyvä löytö, näitä lisää. :)

  VastaaPoista

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)