tiistai 28. syyskuuta 2010

Facebook - hot or not?

Tähän alkuun heti että olettehan huomanneet että LIKÖÖRIKAHVIlle löytyy oma sivu myöskin aina-niin-ihanasta Naamakirjasta? Tästä sinne kurkkailemaan ja tykkäämään sivusta! :)))

Mutta kuinka moni teistä oikeastaan käyttää naamakirjaa? Onko siitä oikeastaan mitään hyötyä? Miksemme käytä Twitteriä niinkuin kaikki ameriikoissa tekevät? Tulemme taas jälkijunassa ameriikkoihin verrattuna!

Itse käytän naamakirjaa lähinnä yhteydenpitoon, sillä kun nykyään käyn koulua toisella paikkakunnalla ei jää paljoakaan aikaa jutella ja nähdä näitä kavereita (mikä on huono asia..) ja kun hekin käyttävät naamakirjaa niin pystymme vaihtamaan kuulumisia siellä vaikka menisi pitkään ettemme näkisi.

TOKIHAN naamakirjassa on kaiken maailman testejä ja pelejäkin, itse katson/ julkaisen aina päivän horoskoopin (saatte tässä vaiheessa päättää uskonko niihin vai en :DD) Peleistä en pelaile oikeastaan mitään, jossain vaiheessa pelasin FarmVilleä, mutta senkin pelaaminen on jäänyt.

Mielestäni ehkä jopa paras toiminto mitä naamakirja tarjoaa, on yritysten nettisivut ja/tai ryhmät joista voi tykätä/ joihin voi liittyä. Ei tälläkään blogilla olisi naamakirjassa minkäänlaista näkyvyyttä ellei voisi luoda sivuja sinne! Mahtavat toiminnot! Ryhmissä on vielä sekin hyvä puoli, että niillä voi näyttää millaisista asioista pitää kuten vaikka tämä että liityn ryhmään jonka nimi on "And I was like f*ck you.'" "Did you say that!?" "Nah, but I thought it.." Tässä on yksi hyvin itseäni kuvaava ryhmä ja tämän tiedon voin sitten jakaa muillekin että näin kyllä käy yleensä XDD JA tämä oli vain yksi esimerkki!

Pidän siis naamakirjaa hyvänä keksintönä, samoin kuten YouTubeakin, mutta siitä joskus toiste!

Mutta mitä mieltä itse olette naamakirjasta, hot or not?  Risut ja ruusut vain tulemaan!
(PST. Laitan oikeaan sivupalkkiin kyselyn aiheesta!)

8 kommenttia:

 1. Itse en ole siellä ja mun mielestä koko paikka on turha ku suurin osa vaan kirjottaa: Nyt syön, nyt nukun, nyt leikkaan varpaan kynsiä,nyt olen vessassa isolla hädällä,nyt teen sitä ja nyt teen tätä... Mutta tietenkin jotkut käyttävät sitä ihan järkevästi esim.eripuolilla mailmaa asuvien ihmisten kanssa jutteluun ja muuhun... Eli: Kysymyksesi: Hot or not? Ehdottomasti NOT piste. Ihanaa purkaa kaikki ajatukset (finni) Naamakirjasta.

  VastaaPoista
 2. Purkamista varten tämän postauksen teinkin, jokainen saa sanoa kerrankin mielipiteensä oikein luvan kanssa!! :DD Itse en käytä sitä juuri tuohon että nyt teen tätä ja kohta tuota vaan pikemminkin yhteydenpitoon niinkuin postaukseen kirjoitinkin!

  VastaaPoista
 3. njaa, en oo mitenkää varma mitä aattelen Facebookista kun en siel oo ja tuskin vähään aikaan olenkaa.. eli tällä hetkellä not :D
  mut joskus saatan olla siel, mut sitte vast ku kiinnostaa ^^

  VastaaPoista
 4. Sopivan puolueeton kanta, mutta ajatus tulee kuitenkin selville :DD

  VastaaPoista
 5. Mielestäni Twitterissä ja facebookissa ei ole periaatteessa paljoa samaa. Melkein sama kuin vertaisi messengerin "statuspävitys"-kenttää naamakirjaan. (Ja taisi muuten tuo just sama heitto twitteristä, minkä sä olet kirjoittanut, löytyä pari päivää sitten MTL-blogista ;)).

  Facebook on paljon enemmän.

  Itse pidän facea nerokkaana, joskin se on myös paikka, jossa saa veren kiehumaan lähes joka päivä, ja syynä tähän on muiden muka-niin-hauskat-ja-kiinnostavat-päivitykset. Minua ei kiinnosta koska lähdet töihin, koska tulet sieltä, koska urheilet, koska syöt, koska menet nukkumaan, koska heräät.. Argh! ja samoten haluttaisi sanoa monelle : tämä on facebook, ei mikään henkilökohtainen päiväkirja/blogi.

  Lisäksi nuo ryhmät ovat monesti niin lapsellisia ja typeriä, ja jotkut liittyy kymmeniin päivittäin, ja sitä floodausta on sitten pakko katsoa, ja kaikkiahan tietenkin kiinnostaa se, että ajattelet "painu helvettiin" vaikka sanot "Ok".

  Lapsille facebookin käyttökielto.

  VastaaPoista
 6. (Juu se kyllä löytyi sieltä MTL:stä, siitä sain päähänpiston jakaa oman mielipiteeni naamakirjasta :DD)

  Hyvä että saatiin tälläinenkin näkökanta asiaan!! Itseänikään ei kiinnosta milloin joku menee nukkumaan tai töihin tai nuo tyhjänpäiväiset statuspäivitykset (joihin itsekin joskus kyllä sorrun..)

  Osa näistä ryhmistä kyllä on typeriä, mutta joskus löytyy oikeita helmiäkin. Itse en ajattele asiaa noinkaan paljon, liityn silloin johonkin ryhmään kun huomaan sen kuvastavan/huomaan joskus toimivani sen mukaisesti.

  Jos lapsia joskus tulen omistamaan niin olen melko varma, että pidän heidät mahdollisimman kauan naamakirjasta/kuvakkeesta/galleriasta ja mitä muita ihmetyksiä näitä vielä onkaan. Itse en ole muissa tuollaisissa jutuissa kuin naamakirjassa juurikin sen takia että tulee pidettyä yhteyttä kavereihin, joita ei nää niin usein. Joskus olen ollut IRC-galleriassa, sielläkin joskus ala-asteen ja seiskan aikaan, näiden jälkeen poistin tunnukset kun tajusin ettei siinä ole enää mitään järkeä.

  Hyvä että saatiin keskustelua aikaiseksi :DD

  VastaaPoista
 7. Juu, mielipiteitä on hyvä olla, varsinkin kun ne osaa perustella :).

  Kiva blogi sulla, jään varmaan seurailemaan jatkossakin. Sattumalta siis tänne löysin. Niin ja minä tosiaan kirjoitin tuon aikaisemmankin kommentin :). Ja se ei ollut tarkoitus kuulostaa noin "jyrkältä", miltä se nyt näyttää kun sen lukaisin uudelleen läpi. Oops :D.

  VastaaPoista
 8. Mielipiteet pitää aina osata perutella, muuten on aivan sama kuin ei olis mielipidettä ollenkaan! :DD

  Mukava jos jäät seurailemaan jatkossakin! Mielipide ainakin tuli selväksi :DDDDD

  VastaaPoista

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)