torstai 29. maaliskuuta 2012

Santa Anan luostari osa 2.

Jatketaan sitten toisen osan parissa luostariretkeä!

Kun pääsimme pidemmälle museo-osaa, tuli vastaan suurempia huoneita joilla jokaisella näytti olevan omanlaisensa "teema" – oli keittiötä, rukousnauhahuonetta sekä Singer –nurkkausta.

Saatuamme museokierroksen loppuun, tuli Herra Munkki takaisin ja pääsimme hänen mukanaan kiertelemään luostarin muita osia. Pääsimme aikaisemmin mainitulle "takapihalle", josta oli aivan uskomattoman kauniit näkymät alas laaksoon sekä ylös vuorille. Pääsimme myöskin vierailemaan paikassa, jonne ei yleensä museovierailijoita päästetä: pääsimme katsomaan yhdestä suuresta puusta veistettyä, n. 500 vuotta vanhaa Jeesusta, joka kerran vuodessa otetaan syvennyksestään pois osallistumaan Pääsiäiskulkueeseen.


Herra Munkki kertoi meille syyn kaikkeen tähän symboliikkaan: Sisään otettiin kolme askelta ja kumarrus, jolla osoitettiin kunnioitusta Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Mökki oli pyöreä, joka kuvastaa jatkuvuutta, ikuisuutta. Suuri kolmionmuotoinen alttari keskellä mökkiä oli taas kuvaus Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Näiden lisäksi seinille oli kirjoitettu erilaisia rukouksia tai otteita raamatusta. Kaikki oli Espanjaksi, joten ei niistä ottanut selvää.
Tämän jälkeen lähdimme takaisin luostari-osaan, jossa meidät vietiin käymään suuressa ruokasalissa, joka on nykyään jäänyt melkein käyttämättä. Se on niin suuri, että kolme jäljellä olevaa munkkia eivät tarvitse sitä itselleen, vaan käyttävät sitä suurempien ryhmien kestitsemiseen. Tämänkin paikan pöydät olivat monia vuosikymmeniä vanhoja, mutta tehty hyvin kestävästä puusta, minkä vuoksi ne olivat säilyneet melkein täysin ennallaan ja olivat hyvin tukevia.


Kierroksemme päättyi munkin ohjeistamana tähän, jonka jälkeen hänen saatettua meidät kirkon etuovelle ja kieltäydyttyä maksusta, jäimme vielä vähäksi aikaa katselemaan maisemia ja lähdimme tämän jälkeen ajamaan takaisin Torreviejaa kohti.

Hiukan venähti tuo "huominen", mutta tuli tiistaina oltua puoli kympistä n. puoli ysiin töissä ja eilen vähän jälkeen kympistä viiteen, joten on hiukan pitänyt kiirettä. Tänään on jo vähän parempi päivä, lehti alkaa pikkuhiljaa olla valmis. Lähipäivinä tulee juttua pikkaisen muutenkin espanjan ja suomen eroista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)