tiistai 13. maaliskuuta 2012

Torrevieja, Espanja

Täällä sitä nyt sitten ollaan, tällä viikolla alkoi kolmas viikko. Jes, puolivälissä jo! Ensimmäiset pari viikkoa on mennyt kyllä hirveen nopeesti, tuntuu että oikeastaan lehden tai kouluhommien eteen ei olisi kerinny tekemään yhtään mitään. Tännehän lähdettiin siis taittamaan Costa Blancan Suomi-Seuralle taittamaan heidän ConCordia -lehteään.
Täälläkin on siis talvi, tosin täällä talven päivälämpötilan on siinä parin kymmenen plusasteen kieppeillä. Aamuisin, öisin ja iltaisin onkin sitten hiukan viileämpi, siinä 10 asteen molemmin puolin. Ihan mukava sää siis, ei pääse vilu tulemaan :)

Tai no tuo otetaan kyllä takaisin, on täällä joskus päivisinkin kylmä kun mereltä tuulee niin kovaa ja varsinkin jos aurinko on piilossa. Onneksi kuitenkin suurimmaksi osaksi on lämmintä. :)
 
 
Alimmassa kuvassa on Calle Virgen del Mar, meidän asunto on tuolla jossain. Toiseksi alimmassa on Calle Habaneras, yksi suurimmista kaduista jotka menee kaupungin läpi. Täällähän suurin osa kaduista on yksisuuntaisia ja pieniä, mutta suurimmat kadut ovat yleensä kaksisuuntaisia. Yhden korttelin kiertoon voi mennä autolla vaikka kuinka kauan, varsinkin jos ei tiedä etukäteen mikä katu menee mihinkäkin suuntaan.

Yllättävän hyvin tänne on kyllä jo sopeutunut, ei ollut niin sotkuinen paikka kun kuvitelmissa oli eikä välimatkat ookkaan niin pitkiä kuin mitä ne kartalla näyttää olevan. Onneksi täällä on muutenkin aina joku, jolta voi ihan suomeksi kysyä neuvoa ja apuja, pariin otteeseen on kaupassa lyönyt jo vähän tyhjää että mikä onkaan taas pyykinpesuaine ja mikä -huuhteluaine - näissä purkeissa ja puteleissa kun ei lue englanniksi yhtään mitään! Voi tätä maata...

En kyllä kauheasti rakastunut koko maahan, kaikki tapahtuu vähän liian verkkaisesti. Nii ja mikä se on kun kaupat ei oo sunnuntaisin auki! Ei käy järkeen... Ketään ei myöskään haittaa jos tulee muutaman kymmenen minuuttia myöhässä, se kuuluu tähän kulttuuriin. Busseilla ei oo aikatauluja,  ne tulee kun tulee ja ollaan pysäkillä seisottu sellaset puoli tuntiakin kerran bussia venaillessa. Eihän siinä muuten, mutta illasta meinaa tulla vähän kylmähh... Noo, ei saa valittaa, on täällä ihan kivaa :D

2 kommenttia:

  1. Kiitos kuvista ja lisäkuulumisista näin blogin kautta! Ei englantia... no kai sulla sanakirja on mukana ;D
    ME

    VastaaPoista
  2. Onhan se sanakirja mukana, meinaa vaan jäädä tuonne kämpille liian usein kun sitä tarttis! :D

    VastaaPoista

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)