lauantai 14. huhtikuuta 2012

Espanjan ihmemaa

(Voiko olla hankalampaa tapaa aloittaa postausta, jonka pitäisi toimia sekä koulujuttuna, mutta kuitenkin edes jotenkin viihdyttävänä sekä mielenkiintoisena? En sano etteikö koulujutut olisi kiinnostavia, muttamutta... Nyt mentiin jo kuitenkin asian vierestä.)

Ihan ensiksi: Kaikki tekstit ovat minun näkökulmastani ja sillä tiedolla kirjoitettu, mitä satun olen sattunut lukemaan tai kuulemaan. En ole varma että kaikki fatkat on oikein, mutta koittakaa kestää. :)


Oli mielenkiintoiset 6 viikkoa Espanjassa. Välillä tuntui aika pahastikin siltä, että mitä hemmettiä MINÄ täällä oikeen teen - tälläinen olo tuli lähinnä silloin, kun ei ollut mitään tekemistä tai mikään ei lehden kanssa tuntunut sujuvan.

Suurin shokki iski kyllä kauppojen aukiolon kanssa. Vaikka oli espanjalaisten Siestasta jo jotain ennen lähtöä lukenut, ärsytti se silti. Espanjassa (varsinkin vielä näissä pienimmissä kaupungeissa niinkuin Torrevieja) siestan aikaan suurin osa pienemmistä kaupoista ja leipomoista menee kiinni pariksi tunniksi ja lapset lähtevät kouluista ja aikuiset töistä viettämään yhteistää aikaa - yleensä ruoan merkeissä. Siestan aikaan yleensä syödään oikein hyvin, joka näkyy kyllä katukuvassa - ravintolat ja kahvilat täyttyvät ihmisistä ja metelistä.


Siesta on yleensä joko kahdesta neljään, viidestä seitsemään tai kuudesta kahdeksaan. Tämä riippuu hyvin paikasta ja alan yrityksestä, mutta suurin osa pitää siestan kahdesta neljään. Siestan jälkeen homma jatkuu: koululaiset palaavat vielä tunniksi tai pariksi kouluun ja aikuiset työpaikoille. Tuntuu suomalaisesta aika hullulta lähteä pariksi tunniksi muualle ja palata vielä vaivaisen parin tunnin takia vaikkapa kouluun. Arvatkaa aan kuinka moni olisi parin tunnin jälkeen vielä niillä kahdella viimeisellä tunnilla! 

Ei pistetä kuitenkaan ihan kaikkea samaan postaukseen - jatketaan siis myöhemmin! :)

Kuvituksena toimi ottamiani kuvia Torreviejasta, ensimmäinen on näkymä parvekkeeltamme (karu, eikö vain), toinen on Curan rannalta, kolmas aallonmurtajalta yöllä ja viimeinen Habaneras -kadulta.

6 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, tekisi mieli käydä tuolla. :)
  Tuo Siesta kuulostaa mielenkiintoiselta, tuli taas uutta tietoa itsellekin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teksteistä joku saa jotain uutta irti! :))

   Poista
 2. Ihana Espanja. Mä rakastan Espanjaa ja Kanarian saaria sekä niiden kulttuuria, siinä on vain sitä jotain. Tosin muakin ärsyttää Siesta mutta aika moni paikka silti on auki mutta silti, ihan höhlää tollanen parin tunnin tauko keskellä päivää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen siestaan meni kyllä vähän aikaa tottua :D Onneks suuremmat kaupat ei olleet kiinni siestan takia, olis menny viimesetkin päivärytmit sekasin :DD

   Poista
 3. Haastoin sinut blogissani :)
  http://tatimoonika.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Ooo espanjalainen kulttuuri, tykkään! Myös kieltä haluisin opiskella lisää, en vaan oo ehtinyt vielä :--) Näiden kuvien takia olis kyllä fiilis lähtee taas johonkin tonne!

  VastaaPoista

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)