sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Äidinkielen puhe.. täh?

Nuorten masennus.. Joskus tuntuu ettei kukaan tiedä masennuksesta mitään, osa taas tietää liikaa.. Vaikuttava puhe.. Hyvin mielenkiintoinen yhtälö sinänsä..

Mitä masennus teidän mielestänne tarkoittaa?? Tarkoittaako se alakuloista ihmistä joka suree juuri menettänyttä koiraansa vai ihmistä, jolla on oikeasti OIKEITA, henkisiä ongelmia?

En sano, ettei ihminen saisi surra menettämäänsä lemmikkiä tai läheistään, en todellakaan. Mutta onko se oikeaa masennusta jos suree n. kuukauden läheistä ihmistään joka ensin kuolee, tälle järjestetään hautajaiset ja taas surraan, mutta jatketaan aivan normaalia elämää jonkin ajan jälkeen? Vai voisiko läheisen menettäminen johtaa masennukseen? Entä jos alakuloisuutta jatkuu jo viidettä kuukautta ja näyttää siltä ettei selviä arjen pienistä tehtävistä eikä oikein jaksa tehdä mitään?

Entä jos vaikkapa poikaystävä jättää? Jos olette seurustelleet pari viikkoa, tuli ero ja menet lääkärille hakemaan hiukan pillereitä nassuun jotta selviäisit alakuloisuudesta? Onko tämä vielä masennusta? Vai tuleeko tästäkin masennus jos olette seurustelleet jo viisi vuotta ja toinen jättää sinut toisen naisen vuoksi joka mielestäsi on puolet itseäsi kauniimpi ja rikkaampi, etkä näytä selviävän tästä masennustilasta edes yli puolen vuoden masennuskauden jälkeen?

Mielestäni molemmista esimerkeistä jälkeinen voidaan jo todeta jokin sortin masennukseksi joka pystytään hoitamaan ILMAN LÄÄKKEITÄ!! Kyllä, on olemassa muutakin kuin pillerit jotka antavat helpotuksen taas hetkeksi!

Masentuneen ihmisen läheiset ovat tämän tärkein voimavara; he tukevat, heille voi puhua ja jo vain heidän olemisensa siinä lähellä auttaa selviämään arjen haasteista! Ja jollei omista läheisiä, edes tärkeitä ystäviä, lähde ulos ja tutustu uusiin ihmisiin! Uusista tuttavuuksista saattaa löytyä uusi, puuttuva palanen ystäväpiiristä. Toisaalta jollet ole kovin sosiaalinen ihminen ja olet hieman ujo, marssi kirjakauppaan tai pengo vanhojen kaappien syövereistä vihko, ja aloita päiväkirjan kirjoittaminen! Tee mitä vain saadaksesi paha olo pois!

Muista silti; kännääminen ei ole vaihtoehto! Viina ei poista pahaa oloa pysyvästi, se tuo vain hetkellisen vapaudentunteen, josta saat koston seuraavan aamun krapulassa soittaessasi pomolle ettet voi tulla töihin oksentelun, päänsäryn ja ties minkä takia! Kaiken tuon nöyryytyksen päälle viinan kanssa lotratessa menetät itsesi hallinnan ja mitä tahansa voi käydä..

Mikäköhän tunteenpurkaus tuokin oli.. No kuitenkin, takaisin alkuperäiseen kysymykseen, eli Mitä mieltä olette masennuksesta?

5 kommenttia:

 1. Minusta masennukseksi riittää ihan se, että on vaan surullinen ja olo on masentunut. Masennus sairautena on eri asia.. :)

  - Pompa

  VastaaPoista
 2. Surullinen ja masentunut olo luokitellaan masentuineisuudeksi, lievemmäksi kuin masennus. Masentuneisuus kuuluu kaikkien elämään ainakin jossain vaiheessa :D

  VastaaPoista
 3. Masennus voidaan tietty hoitaa ilman lääkkeitä yms. Se ei mielestäni ole hyvä asia, että ihminen masentuu.
  Esimerkkisi, että ihminen masentuu läheisen kuoleman jälkeen on hyvä, mutta masentuuko ihminen välttämättä? Sureminenhan kuuluu asiaan, mutta masentuuko välttämättä? Ei, eikä siihen lääkkeitä tarvita.
  Parin viikon seurustelu ja ero taas ei kai ole niin kamala asia, että voisi sanoa masentuvansa ellei ole sitten jollakin tavalla niin riippuvainen exästään. Jos taas on kauan esim se viisi vuotta seurusteltu ja jätetään toisen takia niin siinä tilanteessa kai jo voisi masentua tai kutsua sen jälkeistä surua masennukseksi.
  Saahan toki kuolleita eläimiä tai ihmisiä surra, muttei se siis varmaankaan ihan masennukseen asti johda. Riippuu tosin varmaan henkilöstä.
  Sitä voisi jo masennukseksi sanoa jos viiltelee itseään ja elämä on oikeasti pilalla jos perheessä on ongelmia yms.
  Eli siis mielipiteeni masennuksesta? :D Kuten jo sanoin ei hyvä juttu, kai se jo riittää mielipiteeksi? En silti masentuneita ihmisiä kammoa tai mtn. Ennemminkin tahtoisin olla heidän ystävänsä niin he voisivat päästä irti masennuksestaan.

  VastaaPoista
 4. Spring, samaa mieltä!! Ainakin suurimmaksi osaksi :D

  VastaaPoista
 5. * Riippuu tosin varmaan henkilöstä. = Tolla tarkoitin surevaa henkilöä, hänen luonnettaan, esim. onko henkilö herkkä.

  VastaaPoista

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)