lauantai 20. elokuuta 2011

Saksa 2011 - Mosel

Huh, viimeinkin sain tämän part ykkösen tänne... Menihän siinä aikaa, eikä tämäkään kovin lyhyt ole... Koittakaa kestää!

Kokonaisuudessaan reissummehan kesti sen yhdeksän päivää, keskiviikosta 13.7 perjantaihin 22.7. Reissu oli ihan OK, tosin itseäni haittasi parit jutut joista kerron sitten alempana/seuraavassa postauksessa.

Lentomme siis lähti noin kahdenTampereelta (tai no Tampereelta ja Tampereelta, Pirkkala se taisi olla..), ihan Ryanairilla mentiin. Eihän siinä, noin lyhyt lentomatka (oliko jotain 1,5-2h) menee vielä tuolla, mutta yhtään pidemmälle lennolle en Ryanairilla lähtisi. Kaikki ryntäävät suuna päänä varaamaan paikat, tälläiset pienemmät ihmiset jäävät jalkoihin! Muff... Mutta eihän siinä kun on puolikaappi-veli edellä raivaamassa tietä ja menee odottelemaan jo aika hemmetin paljon kauemmin aulaan kuin mitä lento lähtee. Kuten sanoin, lyhyemmät lennot menee :)

Perillä oltiin siinä viiden tai kuuden aikoihin paikallista aikaa (ihana saada sanoa noin :DD). Suomessa ja Saksassahan on tunnin aikaero, oli hiukan outoa kun puhelimen kello jäi Suomen aikaan ja sitä katsoessani ihmettelin että miten tuo aika noin nopeesti meni, sitten kun katsoin muiden kello tajusin, että hehe - katsoin taas väärää kelloa :D En sitten viitsinyt vaihtaa aikaa, olisi muuten jäänyt täällä Suomessa päälle tuo tunnin aikaistuminen :))

Frankfurt-Hahnin lentokenttä on Tampereeseen verrattuna iso. (Toisaalta kun katsoo kuvia muista lentokentistä, molemmat tuntuvat pieniltä muurahaiskasoilta) Ensimmäinen yö nukuttiin lentokentän vieressä sijaitsevassa B&B-hotellissa, joka oli aikas kallis tasoonsa nähden (+ aamupala olisi maksanut vielä erikseen). Eipä siinä, kyllähän siellä yön nukkui (huonosti - mutta nukkui).

Aamusta käytiin sitten syömässä lentokentällä, tarkoituksena oli löytää jokin hyvä aamupalapaikka. Satuttiin kävelemään "väärään" paikkaan, olisiko jokin "ranskalainen" aamupalapaikka ollut... Kalliit voisarvet & kahvi, nälkä lähti kyllä mutta palasi aika pian kyläilemään taas. -.-

Tästä sitten pakattiin taas laukut (ihan kun niitä muka olisi kauheasti purettukaan...), haettiin vuokra-autoon avaimet tiskiltä ja lähdettiin ajamaan uudenkarhealla Fordilla Moselin päin. Laitan tuohon alle kartan saksasta, jotta näettä mistä mentiin mihinkin :) Tuo missä A on, siellä on Frankfurt-Hahnin lentokenttä. (Klikkaa kartta suuremmaksi!)
Saksassa, nimenomaan tuolla Moselissa ja siitä alaspäin, huomaa korkeuserojen vaihtelun siitä, kun korvat menee lukkoon. Ikinä ennen ei ole korvat menneet lukkoon niin monta kertaa päivässä, siihen menikin sitten melkein koko loma tottuessa. Onneksi se ei satu, niin ei tarvitse kärsiä :)) Laitan tähän alle nyt hiukan kuvia Moselista. Itse asiassa nämä ovat Trittenhaimista jossa olimme kolme matkan ensimmäistä yötä (lukuunottamatta lentokenttähotellia.)
Tässä sitten ensimmäisen kolmen yömme majapaikkaa, oli ihan OK huoneisto aika lähellä Trittenheimin "keskustaa" :) Muu osa asunnosta oli niin normaali (vessa, olkkari & keittiö oli niin normaalin näköisiä ettei niistä näköjään tajunnut ottaa kuvaa :D)
(Näistä kuvista ei sitten mikään ole minun, kaikki on vanhempani ottaneet.)
Moselin laaksothan ovat tunnettuja viinistään. Viiniä kasvaa melkein jokaisen rinteen jokaisessa kolossa. Se, jos mikä on upean näköistä. Ja kuten kuvista muutkin saattoivat ihmetellä, MITEN HEMMETISSÄ NE KERÄÄ NE RYPÄLEET TUOLTA! Ihan sulaa hulluutta lähteä jonnekin kallionkielekkeelle... Siinä ei sitten saa kyllä pelätä! :DD No ei sillä, hyvin monen vuoren päällä / jossain kohti vuorta oli ristejä, joten niistä on sitten varmaankin joku / muutama ihminen tippunut ja kuollutkin :/ Vaarallista hommaa jollei sitä osaa.

Moselin viiniä saa ihan täältä Suomestakin, mutta nuo vanhukset ainakin mainitsivat joskus, että siellä viini maistui jotenkin erilaiselta. Itse en huomannut viineissä eroja laatujen välillä, toisaalta enpä kyllä kauhesti niitä noiden laseista maistellukaan. Ja sen mitä maistoin, niin yök. Ei nappaa!

Kuten jo mainitsin, olimme Trittenheimissa kolme ensimmäistä yötä, torstaista sunnuntaihin. Täältä teimme erilaisia päivän reissuja mm. Bernkastel-Kuessiin. (Yllä olevasta kartasta näkyy joitakin paikkoja.)

Ensi kerralla sitten taas hiukan uutta infoa Saksan reissusta, menee ensi viikolle seuraava osa! :)

Kannattaa muuten seurata LIKÖÖRIKAHVIa Facebookissa, sillä päivittelen sinne uusia kuulumisia ja mitä nyt tapahtuu-juttujakin joskus :) Sinne siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)