torstai 30. kesäkuuta 2011

Tallinna 24.-26.06

(Dääm, olin ajastanu tämän jo täksi aamuksi muttei blogger näköjään ollut taas totellut meittiä ollenkaan... Noh, ilmestyypähän nyt :) )

Niin, eli vietin perheeni kanssa jussin Tallinnassa. Idea lähti äiskältä, joka ei halunnu olla jussina maisemissa vaan lähteä jonnekin, joten päädyttiin siitten tekemään reissu Tallinnaan. Päätin muuten etten laita tähän postaukseen noita kaupunkikuvia melkeen ollenkaan, kaikki on nähny Tallinnan vanhan kaupungin kuitenkin jo ja jos ei, voi sen nähdä netistä nopeasti. (Ja ihankun näitä ei vois, muttaaah...)

Yövyimme Clarion Hotel Europassa, joka sijaitsee aivan satamassa, Paadi 5:lla. Vieressä oli kätevästi Rimi, joka on virolainen ketju, vähän saman tyylinen kuin meillä aikka Citymarket (jos joku ei siis tiennyt :) )

Voin ehdottomasti suositella hotellia, aamupala oli todella hyvä, sängyt pehmeitä ja tyynyillä kokoa! Plussana ilmainen wlani jotta sai tyydytellä datausvieroitusta hiukan miniläppärin kanssa :)) Alla kuvia huoneesta:
Perjantai ilta vietettiin suurimmaksi osaksi hotellilla + rimissä pyöriessä, sää ei oikein suosinut muutenkaan. Tosin ehdittiin noin puoleks tuntia mennä vanhaan kaupunkiin, kunnes hoksattiin että mikään ei oo auki kun niillä oli Virossa vielä juhannuspäivä menossa. (Virossa juhannus on siis vähän aikaisemmin kuin täällä Suomessa.)

Lauantai olikin sitten tälläinen "teemme kaiken mahdollisen"-päivä. Eli päivä aloitettiin aivan mahtavalla aamiaisella, on vähintäänkin samaa tasoa kuin Suomessa, ellei jopa parempaankin! :) Nomnom, kuvia ei valitettavasti ole, en jaksanut aamusta kantaa kameraa messissä :) Mutta voitte kuvitella; leipää, hedelmiä, jogurttia ja kaikkea muuta siitä väliltä! Nam :)

Tästä sitten lähdettiin taksilla Piritaan, joka on hiukan Tallinnasta Venäjälle päin. Täällä ensiksi kuljeskeltiin rannalla samalla kun etsittiin Pyhän Birgitan luostarin raunioita, jotka sitten löytyikin vähän ajan päästä kun kirkontornin raunion huippu näkyi :) Alla hiukan kuvasatoa paikasta:
Täällä kierreltiin läpi ja tutkittiin missä mikäkin paikka on ollut. Kiertohomma, jossa opas olisi kertonut asioista enemmän, olisi ollut mielenkiintoisempi, mutta menihän se tuosta opasvihkosesta lukiessakin :)

Täältä sitten matkattiin johonkin kasvitieteelliseen puutarhaan, jonka nimestä ei oo hajuakaan, mutta joka kuitenkin sijaitsi Piritassa (tai no, vähän sen ulkopuolella..). Matka ei sinne en sinne sanokaan enempää XD Homma oli kuitenkin se, että siellä oli eri ilmastoissa eri kasvilajeja ja muuta, päädyttiinpä keskelle muotikuvauksiakin! (Joku siis oli kuvaamassa asuja sielä, oli aika jänniä...) :)) Alla hiukan kuvia!
Alue oli vielä paljon isompi, mutta päätimme kiertää vain tuon pienen osan, alkoi olla aika kuuma&jano&nälkä, joten päätettiin suunnistaa takaisin Tallinnaan. Kierreltiin siellä kuitenkin ensin, tsekkailtiin muutaman ruokapaikan listat ja mentiin paikkan, josta löytyi edes jotakin syötävää. Tälläinen paikka oli Peppersack, joka on aivan Raatihuoneentorin kupeessa.

Tämä ruokapaikka oli siitä mielenkiintoinen, että yläkerrassa oli ns. "ravintolapuoli", kun taas alakerrassa oli grillipuoli. Kaksi ravintolaa yhdessä. Myöskin listat olivat osittain samanlaiset, osittain erilaiset. Katsottuamme ravintolapuolen valikoiman, päätimme mennä grillipuolelle syömään jotain. Ihme juttu muuten, Virossa ei ole Pepsiä melkein missään ravintolassa, on vain kokista ja fantaa! Murh... :/

Ruoka oli hyvää, eikä hintakaan ollut kauhea, Suomen hintoihin verrattuna aika halpa. Lauantai olikin suurimmaksi osaksi siinä, illaksi haettiin Rimistä vielä syötävää/juotavaa ja juotiin kahvit/limsat/kaljat/drinksut vielä hotellin baari/kahvilahöskällä ennekuin sulkeuduttiin huoneisiin.

Sunnuntai oli sitten periteinen kierrämme kaikki satamakaupat-päivä. Itselleni en löytänyt muuta kuin viron lipun, jota oikeastaan ainoastaan etsinkin. Sunnuntai meni satamassa pyöriessä ja laivaa odotellessa, oli muuten ensimmäinen kerta kun käydään virossa ilman autoa. Oli ärsyttävää (ja samalla mielenkiintoista) rynniä laivaan / sieltä pois kauhean ihmismassan seuratessa XD Jännää...

Kotona oltiin joskus kympin(?) aikaan, oli mielenkiintoista katsoa kun Helsinkiin päin oli ainakin kilometrin pituinen jono moottoritiellä, pois Hesasta olikin matkalla ainoastaan muutama auto. Sama homma oli perjantaina toisin päin XD

Sellainen reissu sitten, suosittelen Tallinnaan jokaiselle. Se lähes kuuluu perussivistykseen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)