maanantai 9. elokuuta 2010

Elokuva-syyni vol.1 - "Iron Man"

Tämän ensimmäisen elokuva-syynin leffavalinta kohdistui Iron Maniin, siihen ensimmäiseen osaan. Toisen osan arvostelu tulee kunhan se tulee DVD:lle ja saan ostettua/katsottua sen.


Tämän elokuvan ostin jostakin alennusmyynnistä 10€:lla. Ei siis vienyt meittiä perikatoon!

Tämä elokuva on siis valmistunut vuonna 2003 ja on ikärajaltaan 3. Elokuvaensi-iltansa tämä sai Suomessa 02.05.2008. Elokuva kestää vähää reilut kaksi tuntia hyvää viihdettä!

*******************************************************

Juonitiivistelmä:
Tony Stark (Robert Downey Jr.) miljardööri, lahjakas asetehtailija ja Stark Industries-yhtiön keulakuva. Uuden aseen esittelyreissulla Afganistanissa Tony joutuu kaapatuksi ja pysyy elossa vain rintaansa kiinnitetyn elektromagneetin avulla. Hän onnistuu kokoamaan raa'an version Iron Man-puvusta ja sen turvin pakenee leiristä, jossa häntä on pidetty vankina ja hänet on laitettu kokoamaan tuhoase.
   Päästyään karkuun Tony päättää sulkea Stark Industries-yhtiön asepuolen nähtyään mitä hirveyksiä se tekee omalle kansalleen väärin käytettynä. Tonyn liikekumppani, Obadiah Stane, ei tätä salli vaan pistää Tonyn karanteeniin hermolomalle. Selvitettyään mitä Tony aikoo tehdä kehitellessään uutta versiota puvusta Obadiah alkaa kyhätä omaa prototyyppiään versiosta.
   Elokuvan lopussa käydään Obadiahin ja Tonyn välillä pienoinen taistelu jonka tuloksen jätän teidän katsottavaksenne!

*******************************************************
Perustiedot: 

Valmistumisvuosi: 2008
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö: Marvell Studios
Budjetti:1 35 000 000 USA:N dollaria
Kesto:128 min (2h 8min)
Ohjaaja: Jon Favreau
Käsikirjoittaja:     
    Käsikirjoitus:
    Mark Fergus, John August, Arthur Marcum, Hawk Ostby, Matthew Hollaway
    Sarjakuva:
    Stan Lee, Don Heck, Larry Lieber, Jack Kirby
Tuottaja: Avi Arad, Kevin Feige
Säveltäjä: Ramin Djawadi
Kuvaaja: Matthew Libatique
Leikkaaja: Dan Lebental
Pääosat: Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges

Elokuva Iron Man pohjautuu Marvelin sarjakuvahahmoon Rautamieheen.


*******************************************************

Oma mielipide:

Olen aina kiinnostunut katselemaan elokuvan ensin aivan yleisesti, sitten toisen kerran miettien miten tuokin erikoistehoste on tehty ja saatu näyttämään noin aidolta. Tämäkin osio oli viety tässä elokuvassa hieman liian pitkälle, lisätty hyvin paljon räjähdyksiä ja alkupäässä laitteiden lentävyyden testailua (selvät vaijerit). Siltikin, vaikka osa tehosteista oli samanlaisia kuin muissakin, oli niissä vain jotakin jotka saivat aikaan VAU-efektin. Saattoi toki olla tuo "nykytekniikka" jota leffassa on aika paljon (mm. puhuva älytietokone, hologrammipöytä jne) joka teki sekin vaikutuksen. Tykkäsin siis näidenkin puolesta.

Mutta sitten päästään parhaaseen osioon; näyttelijöihin. Tony Starkia näyttelee Robert Downey Jr., Rhodeytä Terrence Howard, Obadiah Stanea (Tonyn liikekumppani) Jeff Bridges ja Pepper Pottsia (Tonyn henkilökohtainen assistentti) Gwyneth Paltrow. Kaikki mainioita näyttelijöitä. Etenkin suosikkinäyttelijäni Robert Downey Jr. Ei kyllä olisi voinut pääosiin valita parempia näyttelijöitä. Jokainen osaa hypätä täysillä roolihahmoonsa ja jokainen tuo rooleihin hiukan itseään, mikä on aina hyvä.

Tiivistettynä mainio kokonaisuus, viihdyttävä ja toisaalta hiukan kammottava; toivottavasti tuollaista ei oikeassa elämässä kohdalle satu!

Tästäkin leffasta on tullut kakkos-osa, joka sai ensi-iltansa 5. päivä toukokuuta 2010.

******************************************************* 

Siinäpä se, sori että kesti noin kauan! Ehdotelkaa elokuvia tai kirjoja joista haluatte arvostelua! Toteutan ne melko varmasti jossain vaiheessa. Mitä tykkäätte ylipäätään koko elokuvasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)