perjantai 27. elokuuta 2010

Tutoriaali vol. 2. - Näin valmista kupillisen teetä

Huijasin teitä aikasemmassa postauksessa, saattekin tuton teen valmistamisesta! Kävi nimittäin niin, että tekikin mieli teetä enemmän kuin kahvia joten valmistin sitä :) Kahvitutokin on joskus tulossa, sitä saatte vartoa hiukan kauemmin vielä!

Noniin, aloitetaan:
Kohta 1. Haetaan vedenkeitin, ja laitetaan johto seinään. Meillä on tuollainen ikivanha peli, mutta toimii edelleen!

Kohta 2. Kaadetaan pois vanha vesi (jos sellaista on!) Vanhaa vettä en suosittele jättämään keittimeen, likaa sen ikävästi. Tällä kertaa en ollut minä käyttänyt viimeksi, en yleensä jätä vettä keittimeen!

Kohta 3. Täytetään kannu puhtaalla ja raikkaalla vedellä! Suosittelen hiukan viileää vettä. Vettä ei tarvitse laittaa kuin hiukan, meillä voi laittaa vähintään 0.5 litraa.

Kohta 4. Laita keitin päälle.

Kohta 5. Siinä odotellessa että vesi kiehuu, on hyvä aika ottaa esille kuppi...

..tee..

..lusikka..

.. ja hunaja. Tässä tutossa käytän teelaatuna Liptonin Green Tea-sarjan Mandarin orangea, joka on ihan hyvä perus teelaatu. Hunajana käytän Kuningatar-hunajaa.Kohta 6.  Ota teepaketista teepussi, ja laita se kuppiin. Tässä vaiheessa kannattaa rueta laittamaan aineita samaan aikaan pois ettei sitten lopuksi tarvitse vaan saa nauttia teestä joutumatta siivoilemaan! Eli laita samalla teepaketti kaappiin takaisin.

Kohta 7.  Nyt kun vesi on keittynyt, kaadetaan vettä kuppiin ja mielellään niin, että sitä osuu mahd.paljon teepussin päälle niin maku alkaa jo irrota pussista!

Kohta 8. Nyt kun vesi on kupissa ja vedenkeitin paikallaan, kannattaa huljutella pussia ylös ja alas kupissa jonka jälkeen antaa sen olla hiukan aikaa jotta maut saadaan ulos!

Kohta 9. Kun teepussi on saanut olla kupissa jonkin aikaa ja vesi on saanut kauniin värin, otetaan teepussi lusikkaan ja pussin narun avulla puristetaan loput mehut pois pussita. Tätä on vaikea saada kuvattua mutta jokainen teen ystävä tietää mitä tarkoitan.

Kohta 10. Heitetään teepussi pois. Mieluten kompostiin, ja jollei sellaista ole, HOMMATKAA KOMPOSTI!! Kierrätys miehen tiellä pitää. (ja jollei ole kompostia eikä aikaa hankkia sitä tässä teenteon lomassa niin voi pussin heittää tällä kertaa sekajätteeseenkin.. Kunhan ensi kerraksi on kompsti!!)

Kohta 11. Otetaan kahvilusikallinen hunajaa hunajakiposta..
.. ja laitetaan se äkkiä mukiin jottei sitä kerkeä tippua pöydälle!! Tässä välissä heitetään hunajapurkki takaisin kaappiin.Kohta 12. Sekoita! Loppuvaiheen sekoittaminen on tärkein. Hunaja sulaa teehen ja teestä tulee mahtavan makuinen!

Kohta 13. OLET VALMIS!! Nyt saa nauttia, eikä tarvitse huolehtia sotkujen siivoamisesta koska paikat siivottiin jokaisen vaiheen jälkeen! (Tosin jollet siivonnut niin heti siivoamaan jotta saat nauttia teestä!)

---------------------------------------------------------------------

Doh, mitä piditte teetutostani? Niin kuten jo aikaisemmin sanoin, ensiksi piti tulla kahvi-tuto, mutta innostuinkin juomaan teeetä joten tein sen mieluummin sitten ensin. Antakaa muuten vinkkejä mistä haluatte tutoja, kaikki (melkein..) käy! :D

5 kommenttia:

 1. Vähänkö awww toi yläkuva ;) ja toi tee juttu ihan BEST :D ja tosi siistit kuvat ;)

  VastaaPoista
 2. Misku: :D Kiitos! Kuvat on muuten taas pokkarilla kun akku oli loppu järkkäristä näitä ottaessa, siksi huono laatu! :D

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköstä teetä! Itse yleensä keitän teetä kahvinkeittimellä mutta kyllä käytän vedenkeitintäkin. =) Ja hunaja=<3333333333333333 Maistuuko tuo tee muuten oikeasti mandariinille kun jotkut teet eivät maistu sille mille pitäisi...? Eikä kuvissa nyt niiiiiin huono laatu ole!

  VastaaPoista
 4. Honey: :D Tuo tee maistuu jotenkin jännälle, en sanoisi mandariiniksi mutta aika lähellä mennään!

  VastaaPoista
 5. oi, ihanan näköistä teetä, tahtoo!!

  VastaaPoista

Kaikenlainen palaute on tervetullutta (pysytään silti asiallisellal pohjalla) ja vaikka kommentoisitkin vanhaan postaukseen, luen ja vastaan siihenkin!

Kiitos kommentistasi! :)

In English or in Finnish, please :)